lunes, 28 de enero de 2008

Per qué no vos calleu?

On està el rei y su famós "Per qué no et calles" quan se'l necessita? Quasi no ens hem recuperat de les paraules del bisbe de Tenerife justificant l'abús de menors, quan ahir va aparéixer al Levante-EMV una entrevista realitzada al bisbe diocesà de Orihuela-Alicante. En ella, Rafael Palmero, que així s'anomena el subjecte entrevistat, afirma que els maltractaments es deuen a que "ara vivim en un món més alterat i perdem amb facilitat la paciència". I es que, segóns ell, "en altres temps hi habia més paciència i esperit de sacrifici".
Sobre l'homosexualitat, res nou baix el sol: "La biologia diu que normalment es una enfermetat, el que passa es que en alguns cassos pot haver una situació concreta que tinga altra explicació i tal, però normalment ningú vol ser homosexual"."Un naix en una família d'un home y una dona. En l'ordre humà es demana això. Un busca al diccionari qué es un matrimoni i diu que es l'unió estable i duradera d'un home i una dona".
Sobre les declaracions del bisbe de Tenerife es va limitar a dir que ell no las va escoltar (deu ser l'únic d'Espanya) i que creu en la paraula del bisbe quan diu que se le va malinterpretar.
Per últim, va criticar el divorci exprés perque incita a la separació de moltes parelles ("En lloc de ajudar a que es resolguen els problemes de la família, es facilita que es dissolga abans") i la Educació Per a la Ciutadania la qualifica com inacceptable perque "Eixa assignatura pretén educar als fills quan son els pares els que deuen fer-lo".

Em vaig a permetre el luxe de contestar breument aquesta colecció de ximpleries. Lo de justificar els maltractaments per el ritme de vida que portem es inadmissible. Maltractaments hi ha hagut sempre. Altra cosa es que ara, degut a la gran cantitat d'informació que circula es coneguen més casos. En ningún cas, deu justificar-se a un maltractador.
¿Que l'homosexualitat es una enfermetat? seria la primera enfermetat que fa feliç a la gent. Jo, de fet, sóc molt feliç amb mi xico. Si el nostre es una enfermetat, demanaré la baixa quan començe a treballar (i lo de que "ningú vol ser-lo", crec que no mereix cap comentari). En quant a la típica excusa del significat de la paraula matrimoni al diccionari, quàntes paraules al llarg de l'Història han evolucionat en els seus significats?
Tant de bo que el divorci exprés haguera arribat abans. He conegut moltes persones que han passat un calvari per poder fer-lo. Si el matrimoni es fonamenta en l'amor (segón l'Església), per qué dues persones que no s'estimen o no es suporten (per no hablar de altres coses pitjors) han de permanéixer juntes?
I con respecte a la Educació Per a la Ciutadanía, si es veritat que els pares volen educar als seus fills, que el demostren. No dic que el Estat dega adoctrinar als xiquets (això mai), però hui en dia ningú asumeix com una tarea propia educar als seus fills. I així si que es perdran els valors cívics que pretén ensenyar aquesta assignatura, valors que compartiriem qualsevol, siga de la ideologia que siga o de la creencia que professa.

Per últim, senyalar que els bisbes, com qualsevol persona, tenen tot el dret del món a opinar. Però per a dir barbaritats, millor que més de un tanque la boca.

7 comentarios:

Anónimo dijo...

Completament d'acord amb l'article.

Només vull matisar que el bisbe estava dient qual és des del seu punt de vista la causa dels maltractaments. No compartisc per a res que eixa siga la causa igual que l'autor del text diu. Però cal matisar que una cosa és que el bisbe haja dit que la causa és que perdem la paciència i una altra molt distinta és que haja justificat en això el maltractament, cosa que en cap cas ha fet el bisbe.

ROJILLO dijo...

Un saludo compañeros espero que nos agreguéis en los enlaces de vuestro blog www.juventudessocialistasdeorihuela.blogspot.com) , un saludo, por cierto ya no soy secretario general.

Koldo

http://www.laverdad.es/alicante/20080128/orihuela/orihuela-jovenes-psoe-oriolano-20080128

ROJILLO dijo...

No había puesto nada sobre Rafael Palmero. Bueno es una buena pieza en Orihuela lo sufrimos a él y a las 33 iglesias, una catedral, un monasterio y 1/2 de los colegios privados.
La Iglesia a lo suyo que dentro de 20 años no habrá ni un alma en misa.

Kurtz dijo...

Luis: Pot ser que fora una interpretació meua. En qualsevol cas, em pareixes unes paraules inadecuades per referir-se a una lacra com el maltracte.

Anónimo dijo...

Pues a mi no me sorprenden nada palabras de este estilo.

Copio y pego trozos de un artículo de mi space:

Hace unos días fue el obispo de Tenerife, Bernardo Álvarez, quien nos dejó sorprendidos al escucharle hablar sobre la pederastia y sobre la homosexualidad. En lo referente a la pederastia dijo que "puede haber menores que sí lo consientan y, de hecho los hay", "Hay adolescentes de 13 años que son menores y están perfectamente de acuerdo, y además deseándolo. Incluso si te descuidas te provocan". En relación a la homosexualidad ha afirmado que "El fenómeno de la homosexualidad es algo que perjudica a las personas y a la sociedad. A la larga pagaremos las consecuencias como las han pagado otras civilizaciones", ha subrayado señalando la necesidad de promover la educación e inculcar en los niños "los valores de la feminidad y la masculinidad".

Y desde luego no quiero ponerme a hablar del acto de Madrid 'acto por la Familia Cristiana'...

Antes tan solo quería matizar que no es lo mismo la causa que este hombre veia que justificarlo.

Un saludo socialista Kurtz.

Anónimo dijo...

Hola compañeros, en primer lugar, gracias por vuestra colaboración.

Como dice Luis, este tipo de declaraciones de la Iglesia ya no sorprenden, por desgracia, a nadie. Pero siguen siendo, una vez más, inadmisibles. Hemos de continuar rechazando (en nuestras conciencias y en público) estas palabras, palabras que faltan el respeto a las instituciones democráticas y a los valores en igualdad y derechos de las personas.

Koldo: Mis mejores deseos para esta nueva andadura. Sé que continuarás trabajando y luchando. Ánimo! También mi enhorabuena a Ejecutiva de JSPV Orihuela.

Saludos socialistas!

Anónimo dijo...

A mi tampoco me sorprende nada, la intervención de la Iglesia en política ha sido constante en España (con la excepción de la II República, y como se pusieron...).
Como todos los países democráticos del mundo hay que tener muy clara la separación entre Iglesia y Estado. Parece que hay ciertos sectores de la derecha que eso no lo aceptan, y no podemos tolerarlo. Hay que aceptar la diversidad de opiniones, pero la diversidad la marcamos todos, no unos pocos.

Saludos

Gabi